marinskate.nl
al 16 jaar gewoon de beste skateschool

Ask 1skateguru...

Heb je vragen over skates, skateschoenen, frames, onderhoud, trainingen, vraag het aan de 1skateguru van Gouda. Mail mij voor een vraag...

Waar je nooit naar moet luisteren is......

verkooppraatjes op skategebied:

Stel je wilt skates/skeelers kopen:

  1. waar moet je dan zelf opletten?
  2. hoe herken je de juiste verkoper?
  3. hoe prik je door verkooppraatjes?.

Al zijn het slechts drie vragen, toch zijn ze lastig zat.

Als eerste: Waar moet je zelf opletten? Heb je te doen met een betrouwbare leverancier, winkelier"? Dat kun je zelf vaststellen door te constateren of skaten een belangrijk onderdeel in zijn winkel/zaak of dat hij/zij liever sportkleding verkoopt en een paar modellen in een hoekje heeft liggen.

Wat betreft het materiaal. Laat je niet misleiden door kreten als "ABEC 7" o.i.d. Een nietszeggende kreet die iets zegt over de tolerantie van de lagers, niet over de kwaliteit hiervan, niet over de kwaliteit van de schoen en niet over de kwaliteit van de wielen.

Hoe herken je de juiste verkoper? Dit is iemand die de tijd voor je neemt, je op je gemak van alles laat passen, maar allereerst vraagt wat je doel is: wil je toertochten rijden of slechts met je kinderen in een parkje? Wil je trainen of fitness? Wil je snelheid of comfort?

Hoe prik je door verkooppraatjes? Nietszeggende kreten die je vaak hoort van nietszeggende verkopers: "met grote wielen (100mm wielen) ga je makkelijker over steentjes of takjes" (onzin). "Skates hebben 4 wielen en skeelers 5". "Hoge schoenen zitten lekkerder". "Een plastic frame is lichter". "Deze heeft ABEC7 lagers en is dus beter". "Met 5 wielen is beter voor je schaatstechniek". "Een remblokje heb je nodig om te remmen" etc! Allemaal onzin!!!!!

Allereerst moet je bepalen wat je wilt met skates/skeelers?

Bezoek ook eens een skeelerforum en stel wat vragen bij de "experts" echter zij hebben het wiel ook niet in alle gevallen uitgevonden: hoedt u voor de onwaarachtigen...

Skateschoenen moeten vooral lekker en comfortabel zitten met dunne sokken aan. Vraag ook eens of je skates kunt huren of uitproberen.

De "el-cheapo-grens" van skates ligt tussen de 80-100 euro. Goed materiaal kost al gauw 200-400 euro, dat is een hoop geld dus als je dat niet hebt, koop dan 2e hands topmateriaal van een jaar oud of via marktplaats. 45 euro voor nieuwe skates is weggegooid geld: het is nog steeds crisis, dus waarom zouden we dat doen?

Altijd open voor vragen? Mail de 1skateguru!

Top | jemoesteensskaten@gmail.com